Wijngaard Hesselink Dessert Wijn Hoe wordt dessert wijn gemaakt: Bij de vinificatie maken we dessertwijn door vergisting van het sap (met een heel hoog suikergehalte door edele rotting / drogen op stro) totdat het alcohol percentage hoog genoeg is en dan de vergisting te stoppen. Hierdoor verkrijgt men zeer veel restsuikers en vaak zijn deze wijnen dan ook "stroperig". Wijnen Dessertwijn.......Solaris Strowijn (250 ml en 500 ml) Dessertwijn.......Solaris Edelzoet met sherrytonen (250 ml en 500 ml) Kijk in onze webshop / wijnshop voor meer info over deze wijnen! Hier onder een opname uitgezonden door omroep Max "Wijn aan Gort" waarin wordt weergegeven hoe deze dessertwijn (edele rotting) wordt gemaakt en wat er speciaal aan is! Onze wijn is ook op deze manier geplukt, maar daarna nog meer ingedroogd op stro! Met dank aan Ilja Gort over de uitleg!! ( In dit geval de Sauternes ) Terug naar de wijnen |